MEER DAN 25 JAAR ERVARING

Onmiddellijk na de val van de Berlijnse muur, zag EUNITE mogelijkheden in het bieden van zakelijke diensten aan buitenlandse ondernemingen in Centraal- en Oost-Europa (‘CEE’). Om ons doel te verwezenlijken, was lokale aanwezigheid een vereiste. Zodoende openden wij onze kantoren in alle CEE landen. Zelfs in de kleinste Baltische staat – met minder dan 1 miljoen inwoners – wapperde onze EUNITE vlag trots.

Vanuit onze kantoren in binnen- en buitenland bieden wij al meer dan 25 jaar twee type diensten, te weten: investeringsdiensten en lokale zakelijke diensten.

GLOBAL INVESTMENT SERVICES

euniteDe val van de Berlijnse muur trok ook buitenlandse ondernemingen aan, op zoek naar investeringsmogelijkheden in Centraal- en Oost-Europa. Destijds waren deze markten nog wat onvolwassen en / of afgeschermd. Investeringen werden zodoende vaak gerealiseerd via joint ventures met lokale Poolse, Tsjechische, Roemeense enz. ondernemingen. Het merendeel van deze investeringen vond plaats in de metaalsector (brownfield investeringen). De landen optimaliseerden hun wet- en regelgeving vrij snel en raakten volwassen. Daarnaast ontwikkelden diverse landen subsidie programma’s om buitenlandse investeerders aan te trekken. Het resultaat was dat er – naast brownfields – ook greenfield investeringen gerealiseerd werden. Op deze manier ontstond vraag naar lokale ondersteuning bij deze investeringsprojecten. Gezien onze aanwezigheid in de CEE landen, hebben wij vanaf onze begin jaren tot op heden investeringsdiensten geleverd voor brownfields en greenfields.

Wat startte als investeringsdiensten in Centraal- en Oost-Europese landen, is op natuurlijke wijze geëvolueerd in co-creatie, financiering en management van investeringen ‘overal’ ter wereld. Om deze reden definiëren wij onze investeringsdiensten inmiddels als ‘global investment services’. Meer informatie over onze investeringsdiensten – waaronder case beschrijvingen – zijn te vinden op onze investment services website.

LOCAL BUSINESS SERVICES

Vanuit onze vestigingen in onze CEE landen hebben wij daarnaast vanaf het allereerste begin ook lokale zakelijke diensten geleverd. Dergelijke diensten omvatte het lokaal bieden van commerciële vertegenwoordiging en het leveren van accounting, fiscale en juridische diensten. Meer informatie over de inhoud van onze lokale diensten is opgenomen in de tab ‘services’.

Nadat onze EUNITE vlaggen in alle CEE landen meerdere jaren wapperden, besloten wij om onze lokale dienstverlening te concentreren in te landen met de meeste marktvraag en de beste mogelijkheden voor onze klanten. Feitelijk maakten wij een ietwat opmerkelijke geografische strategische keuze: de scope van onze investeringsdiensten werd uitgebreid tot ‘overal ter wereld’, terwijl de scope van onze lokale dienstverlening meer gefocust werd.

Tussentijds investeerden wij ook al enige jaren in Mozambique. Tijdens onze investeringsactiviteiten werden wij ons bewust dat Mozambique nu een vergelijkbaar potentieel biedt als onze CEE landen 25 jaar geleden. Op basis van onze concentratie en uitbreidingsstrategie bieden wij nu commerciële, accounting en juridische diensten in de navolgende landen:

  • Polen;
  • De Tsjechische Republiek;
  • Slowakije;
  • Roemenië;
  • Oekraïne en
  • Mozambique.

TRACK RECORD: MEER DAN 4.000 ORGANISATIES

In de afgelopen 25 jaar hebben wij meer dan 4.000 klanten ondersteund met onze lokale dienstverlening en / of onze investeringsdiensten. Het DNA van onze klanten is bijzonder divers. We hebben organisaties ondersteund met verschillende zakelijke motieven: variërend van klanten die kosten wilden reduceren, tot ondernemingen met groeistrategieën en organisaties met een innovatie en / of investeringsbehoefte. Daarnaast zijn onze klanten actief in verschillende sectoren, van de metaalsector tot de bouw en zorg. Uiteraard verschilt het product- en diensten portfolio van onze klanten ook sterk: van aardappelzaad tot recycling diensten en tot verzekeringen. Tot slot is ook een groot verschil van toepassing in de grootte van onze klanten: van kleine en middelgrote (MKB) ondernemingen met minder dan 100 medewerkers tot grote corporate klanten met meer dan 100,000 medewerkers.

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN EUNITE

Ondanks hun grote variëteit in DNA, hebben onze klanten gedeelde beweegredenen om voor EUNITE te kiezen, te weten:

UNIEK: HIGH END & HANDS ON

Vanaf het eerste moment heeft EUNITE de drive gehad om meer te zijn dan een consultancy organisatie. Uiteraard bieden wij hoogstaande diensten en leveren wij de vereiste top kwaliteit. Wij hebben ons echter vanaf het begin onderscheiden door door onze ‘hands on ondersteuning in het veld’ en onze ondernemende benadering. Deze combinatie van high end diensten en hands on instelling maakt ons uniek.

BELANGRIJKE WAARDE: LOKALE AANWEZIGHEID

We zijn zowel in lokaal als in Nederland aanwezig. Het feit onze professionals in het veld staan (‘boots on the ground’) en dat wij ook op de stoep van de onze klant staan (‘dubbele lokale aanwezigheid’) wordt beschouwd als een zeer waardevol bezit.

HELDERE EN OPLOSSINGSGERICHTE COMMUNICATIE

In de praktijk is nogal eens een verschil tussen de wensen van onze klanten en de mogelijkheden binnen de lokale wetgeving. EUNITE vindt de balans tussen de motieven van onze klanten en lokale juridische mogelijkheden. Bovendien communiceren wij in een heldere en oplossingsgerichte wijze.

BETROUWBAAR & UITSLUITEND LOYAAL AAN ONZE KLANTEN

EUNITE is betrouwbaar en uitsluitend loyaal aan onze klanten. In tegenstelling tot anderen, dienen wij geen enkele lokale belangen. Onze enige drijfveer is het realiseren van de beste oplossing voor onze westerse klant.

KENNIS VAN GRENSOVERSCHRIJDENDE WETGEVING

Veel van onze klanten vanuit (arbeids-) kosten reductie gekozen om zich in Centraal- en Oost-Europa te vestigen. In bepaalde gevallen resulteerde dit ook in het tewerkstellen van buitenlandse medewerkers in West-Europa. Voorbeelden hiervan zijn uitzendorganisaties, transport ondernemingen, maar ook productie- en bouwondernemingen. Bijna automatisch doemen dan lastige en vaak tegenstrijdige (lokale, EU en Westerse) wetgevingsproblemen op. Over de jaren is EUNITE specialist geworden in het creëren van grensoverschrijdende werknemersstructuren die voldoen aan de verschillende wetgevingen. Deze expertise is een andere reden waarom klanten voor EUNITE kiezen.

UW LOKALE ONDERSTEUNING?

Voor iedere klant ontwikkelen wij maatwerk oplossingen. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u ondersteuning kunnen bieden.