Onze accounting en fiscale diensten in Polen, de Tsjechische Republiek, Slowakije, Roemenië, Oekraïne en in Mozambique omvatten alle handelingen die nodig zijn om aan de specifieke lokale wetgeving te voldoen. Onze diensten variëren van basis boekhouding tot en met rapporteren o.b.v. IFRS, zoals onderstaand nader toegelicht.

BASIS BOEKHOUDING

We verzorgen de basis boekhouding voor onze klanten. Op deze manier zorgen wij voor een solide financiële structuur in overeenstemming met de lokale wetgeving. Deze dienst omvat uitsluitend het registreren van de administratieve documenten.

BASIS BELASTING- & ARBEIDSDIENSTEN

Klanten met een enigszins bredere behoefte faciliteren wij met basis belasting en arbeidsdiensten. Dergelijke diensten bestaan uit BTW aangifte, payrolling diensten, ondersteuning bij de lokale fiscale autoriteiten en statutaire auditors.

Waar mogelijk en wenselijk, kunnen wij ook de lokale boekhouding organiseren m.b.v. het boekhoud ICT systeem van onze westerse klant.

BELASTING- & OVERIGE AANGIFTEN

Naast BTW aangiften zijn ook andere belastingaangiften verplicht en deze worden ook door ons verzorgd. Voorbeelden hiervan zijn vennootschapsbelasting (vpb) aangiften, inkomsten belasting aangiften (met name voor management / bestuurders), bronheffingen enz.

Naast aangiften moeten verschillende documenten aangeleverd worden bij verschillende lokale publieke instellingen. Bijvoorbeeld rapportage aan de Nationale Banken, Nationale Statistieke Bureau e.d. Wij verzorgen al dergelijke rapportage verplichtingen.

JAARREKENING

Uiteraard stelt EUNITE de jaarrekening op in overeenstemming met de lokale wetgeving. Jaarrekeningen bestaan uit alle gangbare elementen, zoals de balans, winst en verlies rekening, veranderingen in aandelen, cash flow verklaringen enz.

In sommige gevallen consolideren wij ook de resultaten tussen verschillende lokale rechtspersonen, wederom conform de specifieke lokale regels en wetgeving.

HIGH END ACCOUNTING & FISCALE DIENSTEN

Tot slot leveren wij ook diverse high end accounting en fiscale diensten, zoals:

  • Statutaire financiële rapportages;
  • Geconsolideerde jaarrekeningen voor moeder organisaties;
  • Financiële verslaglegging op basis van IFRS, i.p.v. de reguliere standaard enz.

Daarnaast bestaan deze diensten ook uit het uitvoeren en / of sturen van complexe cases.